3: 3D toepassingen

3: 3D toepassingen

 

Het materieel en de haltes zijn het zichtbare visitekaartje van R-net in het straatbeeld. Daarom zijn deze eenduidig.


Materieel

Treinen, metro’s en bussen zijn uitgevoerd in R-net Rood en R-net Grijs, met een bestickering waarin het R-net logo, het lijnennetpatroon en pictogrammen voorkomen. Voor al het materieel zijn gedetailleerde ontwerpen van het Exterieur gemaakt. In het interieur worden lichte kleuren, donkere vloerbedekking en de speciale R-net bekledingsstof toegepast. In het interieur worden huisregels en andere aanwijzingen weergegeven met Pictogrammen.

  


Haltes en stations

Reizigers beginnen of eindigen hun reis bij een R-net halte of station, of stappen er over. Ze hebben behoefte aan comfort, informatie en veiligheid. Het is belangrijk dat R-net haltes goed herkenbaar zijn, omdat R-netbussen niet bij alle haltes langs een route stoppen. Daarom moeten alle haltes, onafhankelijk van wegbeheerder of reclame-exploitant, dezelfde R-net kenmerken hebben.

 

De speciaal ontwikkelde R-net abri is goed zichtbaar en herkenbaar door de R-net Rode hanenkam met doorgelicht R-net logo, en ingericht met een comfortabele bank, informatiepaneel en optimale verlichting. Bij stations en knooppunten is vooral de kwaliteit van reisinformatie belangrijk. Reizigers hebben behoefte aan heldere informatie over hun aansluitingen, de vertrektijden en –locaties. De R-net branding is op knooppunten dan ook geconcentreerd op de reisinformatiedragers. Metro- en treinstations kennen verschillende zones voor entree, verblijf en vertrek. In ieder van deze zones moet R-net branding zichtbaar zijn, verspreid over een aantal inrichtingselementen.

R-net voorzieningen bij haltes en stations bestaan behalve uit wachtruimtes en informatiedragers ook uit fietsparkeervoorzieningen, hekwerken, afvalbakken en banken. Voor al deze elementen zijn speciale R-net producten ontwikkeld.

 

 

 Volledige tekst over R-net

Voor de volledige tekst over de R-net 3D-toepassingen

Handboek hoofdstuk 3

 

 Handboek aanvragen

Het Handboek R-net productformule v.3 is in gedrukte vorm aan te vragen, nu aanvragen

 

Handboek R-net

Bekijk de video

R-net in cijfers