Introductie

Dit is R-net


Iedereen die met het openbaar vervoer reist, wil niet lang hoeven wachten, de zekerheid hebben op om tijd te komen en een goede aansluiting te hebben op ander openbaar vervoer. Dat is precies waar R-net voor staat.

R-net is het keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Het staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer. De treinen, metro’s, trams en bussen van R-net hebben allemaal dezelfde herkenbare rood-grijze uitstraling. Vanuit R-net is overstappen op andere vormen van openbaar vervoer gemakkelijk.

Samenwerkende partijen
R-net is een initiatief van de samenwerkende provincies Flevoland, Noord- en Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de vervoerregio Amsterdam. Voor het aanpassen van infrastructuur en haltes wordt samengewerkt met de betreffende gemeenten. In R-net werken de vervoerders Arriva, Connexxion, EBS, GVB, HTM, NS en RET samen.

Herkenbaar en toegankelijk
Bussen, trams, metro’s, treinen en haltes van R-net zijn duidelijk herkenbaar aan de rood-grijze kleur. De voertuigen en haltes zijn goed toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Toekomstbeeld
Er rijden al R-net bussen, trams, metro’s en treinen in de Randstad. De komende jaren breidt R-net zich steeds verder uit. Het doel is om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare hoogwaardige openbaar vervoer te laten rijden. De komende jaren breidt R-net zich verder uit in de Randstad. Het doel is om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare hoogwaardig openbaar vervoer te laten rijden.