Nieuws
Terug naar overzicht

Meer R-net in Amstelland-Meerlanden

Vanaf 14 december kunnen veel reizigers in Haarlem, Hoofddorp, Uithoorn en op Schiphol gebruik maken van een nog beter openbaar vervoer netwerk. Ook is het serviceniveau in en buiten de bussen van Connexxion verbeterd.

Er worden 20.000 dienstregelingsuren per jaar toegevoegd in Amstelland-Meerlanden. Deze uitbreiding vindt met name plaats op drie buslijnen die opgewaardeerd worden naar R-net lijnen (netwerk van hoogwaardig OV) en met een hogere frequentie zullen gaan rijden. Het gaat om de buslijnen 140, 175 en 176. Deze nieuwe R-net lijnen heten vanaf 14 december respectievelijk 340(140), 346(176) en  356(175).

In Amstelland-Meerlanden zijn reisinformanten aangesteld die de actuele reisinformatie gaan verzorgen. Deze medewerkers zullen het openbaar vervoer in Amstelland-Meerlanden continu monitoren, en vertragingen en andere verstoringen via diverse communicatiekanalen verspreiden (displays op haltes en in de bussen, de Connexxion en 9292OV websites, diverse mobiele telefoon apps, twitter, etc.). Via het twitteraccount @Connexxion_NH blijft u altijd op de hoogte.

Extra servicemedewerkers wijzen reizigers op drukke knooppunten letterlijk en figuurlijk de weg. In alle (ca. 280) bussen in Amstelland Meerlanden wordt gratis Wi-Fi voor reizigers aangeboden. De displays voor reizigersinformatie is vernieuwd en de getoonde informatie is verbeterd. Het gaat in totaal om zo’n 500 displays; 2 per standaard-bus en 3 per gelede (‘harmonica’)bus

En als laatste, maar zeker niet minst belangrijke: In alle bussen zijn ‘ophaalapparaten’ geïnstalleerd, waarmee saldo en vooraf aangeschafte producten (zoals een abonnement of een nachtnetkaartje) op de OV-chipkaart kunnen worden geladen. Hiermee is een bezoek aan een verkooppunt niet meer nodig; alles wat u op internet koopt, haalt u direct af in de bus!