Over R-net

R-net is het openbaar vervoernetwerk van de Randstad met comfortabele voertuigen die vaak rijden. Met R-net reis je snel en betrouwbaar van deur tot deur. Overstappen gaat makkelijk op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van openbaar vervoer. Je kunt rekenen op een goede aansluiting en je fiets die je altijd dicht bij je instap kunt parkeren.

Samenwerkende partijen

R-net is een initiatief van de samenwerkende provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Almere. De vervoerders Allgobus (Keolis), Arriva, Connexxion, EBS, GVB, HTM, NS, Qbuzz, RET en Transdev voeren R-net uit. Voor het aanpassen van infrastructuur en haltes wordt samen gewerkt met de gemeenten.

Herkenbaar en toegankelijk

R-net is herkenbaar aan de rood-grijze kleur van de voertuigen en het R-net logo. De R-net haltes zijn volledig toegankelijk voor alle reizigers en zijn uitgerust met een comfortabele abri en digitale informatieborden met actuele reisinformatie.

Toekomstbeeld

In de toekomst zal je R-net vaker tegenkomen in de Randstad. Het doel is om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare en hoogwaardige openbaar vervoer te laten rijden.